8 posts / 0 new
Last post
dollarcraig93
dollarcraig93's picture
Member
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 12/05/2012 - 00:59
Karma: 13
100% reproducible crash

I know that the people who really try to run this site get tired of hearing about crash problems, but i'm just hoping for some constructive input. When i try to enter into the main part of Gnisis from where you get off the silt strider,i only get a good 15ish feet before i crash. I've tweaked view distance and ini settings, and nothing helped. Increasing Ugridstoload actually just made it crash immediately when i loaded the save. Decreasing it did nothing. I also tweaked Uinterior/exterior cell buffer to no avail. I've had similar problems like this where certain areas just seem to become "corrupted:" i can never travel there because it will crash 100% of the time. Has anyone experienced this and gotten things to work?

Brainslasher
Brainslasher's picture
Contributor
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Joined: 05/19/2013 - 11:46
Karma: 718
Most of the time the reason

Most of the time the reason is a corrupted spawn point. Go somehwere else and wait for 3 days. That should reset the spawn and you can enter the cell again. This is a common Morroblion/Oblivion problem.

dollarcraig93
dollarcraig93's picture
Member
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 12/05/2012 - 00:59
Karma: 13
Thats very interesting. How

Thats very interesting. How does this kind of thing happen? I'd like to know just for the sake of knowing, if nothing else. I hope its just something like this, i'm running through all my mods and rebuilding my bashed patch to make sure it isn't a random mod problem right now. 

roxon_55
roxon_55's picture
Contributor
Offline
Last seen: 6 days 9 hours ago
Joined: 04/24/2010 - 22:03
Karma: 1804
http://youtu.be/8h2TTCd2Orw

http://youtu.be/8h2TTCd2Orw

4 min Clip Running around Gnisis,, If you can Create the Same Crashes in the Same Place Each time ,Fair Chance it is Not a Morroblivion Error, Could be Load Order  Altered ( Oblivion.ini ) causing your Problems.

Run your Load Order through TES4Edit Apply a Filter Highlight All Files Morrowind_ob.esm Down and Right Click Check for Errors go through the Errors to see what Directly wants to Alter Morroblivion\Morrowind Files Re_Arrange Load Order to Cut Down on Errors or Remove the Files that are Creating the Errors

 

Edit

The  same Crashing  you Had  on 03\02\2013 with 200 Mods Running.

dollarcraig93
dollarcraig93's picture
Member
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 12/05/2012 - 00:59
Karma: 13
Ok, I know what you're trying

Ok, I know what you're trying to get me to do, but i still don't know specifically how to do it. I waited three days in the testing hall, and the crash still happened, so unfortunately, not a corrupted spawn :/ . But i'm pretty unsure how to use tes4edit to find my problem. I do use it for cleaning, but i haven't used it to check for errors. Am i only running tes4edit to check any esps/esms that have anything to do with morroblivion? (Just clarifying)

roxon_55
roxon_55's picture
Contributor
Offline
Last seen: 6 days 9 hours ago
Joined: 04/24/2010 - 22:03
Karma: 1804
You will need to Check all

You will need to Check all Files in Your Load Order Morrowind_ob.esm Down.

dollarcraig93
dollarcraig93's picture
Member
Offline
Last seen: 4 years 2 months ago
Joined: 12/05/2012 - 00:59
Karma: 13
Thanks once again Roxon!

Thanks once again Roxon! After a lot of analyzing with tes4edit, a lot of mod cleaning to make sure things would work right, and a lot of remaking bashed patches, i figured out that it was a mod designed to make alit attack you correctly in an earlier version of morroblivion. I'm not sure why i didn't think to delete it. Tes4edit had it marked with a critical error also, so that was a big hint to look at the morroblivion section of my mods. Thanks!

Thunderstudent
Thunderstudent's picture
Member
Offline
Last seen: 1 week 2 days ago
Joined: 10/17/2009 - 17:47
Karma: 31
I've tried that and

I've tried that and everythind else but I'm still crashing in the exact same places! Sorry for the necrobumb. This is my loadorder: 

AttachmentSize
Image icon load_order.png54.76 KB